Frank Pels
Frank Pels ©maartenheijenk.nl

Actiegroep Biddinghuizen: ,,Termijn voor schadeclaim Lelystad Airport verloopt”

Algemeen

DRONTEN - ,,Inwoners die schade lijden als gevolg van de opening van Lelystad Airport moeten snel een brief naar het ministerie versturen”, schrijft de actiegroep Vliegop Biddinghuizen in een persbericht, ,,Onderneem nu actie, anders sta je straks met lege handen als je woning minder waard wordt.”

Frank Pels van de samenwerkende actiegroepen (SATL) meldt dat het recht op schadevergoeding na vijf jaar verloopt. Op 1 april 2015 is het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. Het traject van de uitbreiding van het vliegveld duurt zo lang, dat de termijn binnenkort verloopt. En dus moet er volgens Pels vóór 1 april een zogenaamde ‘stintingsbrief’ worden gestuurd.

Minder waard

De actiegroep schrijft dat duizenden woningen en bedrijven rondom Lelystad Airport vermoedelijk minder waard worden als gevolg van de geluidsoverlast. Pels denkt hierbij aan het buitengebied onder de vliegroutes, Dronten-West, Biddinghuizen en Swifterbant.

,,Door nadeelcompensatie aan te vragen kan hiervoor een vergoeding worden geclaimd die kan oplopen tot duizenden euro’s per adres. Zo’n vergoeding aanvragen is nog best lastig: je moet kunnen aantonen welke schade je daadwerkelijk lijdt, bijvoorbeeld met een woningtaxatie dat je woning of pand minder waard is geworden door de uitbreiding van Lelystad Airport. Deze claims worden beoordeeld waarna de minister besluit over de toekenning.”

Informatie

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden