Afbeelding
Gerd Altmann

Voorstelling in De Meerpaal: „Hoe is het om te wonen met een psychische kwetsbaarheid?”

Algemeen

DRONTEN - De opleiding GGZ en Samenleving van hogeschool Windesheim doet in opdracht van de gemeente onderzoek in Dronten. „Het onderzoek gaat over inclusief wonen vanuit beschermde woonvormen en wat het inhoudt om mensen met een psychische kwetsbaarheid te laten inbedden in de samenleving.”

Als onderdeel van dit onderzoek wordt op dinsdag 28 januari de voorstelling ‘Samen Wonen’ opgevoerd in De Meerpaal. „Een avond met verhalen van bijzondere bewoners, met acts van medewerkers van de woningcorporatie, hulpverleners, welzijnswerkers, ambtenaren, huurdersverenigingen en bewoners.”

Beschermde woonvormen

De voorstelling gaat over het wonen in beschermde woonvormen. Ook de buren van deze woonvormen komen aan bod. „Hoe is het om te wonen met een psychische kwetsbaarheid? En wat betekent het wonen naast deze buren?”

De avond in De Meerpaal markeert de start van wat Windesheim ‘een innovatief leertraject over beter wonen in de wijken’ noemt. De bijeenkomst is georganiseerd door de gemeente Dronten en Windesheim. Betrokkenen zijn onder andere Kwintes, de Boeg, Leeuwen’art en OFW.

Stamppot

Het begint om vijf uur met een stamppotbuffet. Later op de avond wordt er onder andere medewerking verleend door het Flevo’s Mannenkoor. „Geïnteresseerden, betrokkenen en bewoners van Dronten zijn van harte welkom”, meldt de Zwolse hogeschool.

Aanmelden