Thijs Jasper (midden) en Jasper Lips (onder) met een deel van hun 101 kerstbomen.
Thijs Jasper (midden) en Jasper Lips (onder) met een deel van hun 101 kerstbomen. eigen foto

Thijs en Jasper zijn er vier dagen druk mee, maar het resultaat mag er zijn: 101 kerstbomen

Algemeen

DRONTEN - Thijs Jasper (10 jaar) en Jasper Lips (11) zijn vier dagen druk geweest met het verzamelen van kerstbomen in Dronten-zuid. De opbrengst: maar liefst 101 kerstbomen. Gisteren kwam de gemeente langs om ze te versnipperen. Beide jongens kregen bijna 26 euro voor de moeite.

Thijs had dit jaar voor ’t eerst gelezen dat hij geld kon verdienen met het opvegen van vuurwerkafval en verzamelen van kerstbomen. Hij begon na de jaarwisseling met het aanvegen van de straat en dat leidde tot maar liefst 15 zakken en dus 15 euro. Thijs had de smaak te pakken en besloot daarop samen met zijn vriendje de buurt af te struinen op zoek naar kerstbomen.

Hele tuin vol

Wat begon als een probeersel, eindigde in een heuse onderneming. Ze gingen de buurt langs met de vraag of mensen een kerstboom hadden. Als die nog opgetuigd was, werd-ie gereserveerd om later op te halen. „Dan schreef ik het adres in een boekje”, legt Thijs uit.

Daarnaast werden bomen opgehaald die in tuinen en langs de weg lagen. „De hele tuin lag vol met kerstbomen”, vertelt Thijs lachend.

De beide leerlingen van basisschool De Brandaris hadden de tijd van hun leven. „Jasper heeft het op de fiets gedaan, ik op de skelter. Ik vind het leuk om daarop te rijden en om er iets achter te hangen. Op een gegeven moment had ik drie kerstbomen achter de skelter, dat was best zwaar. Maar ik vond het ook ècht leuk om te doen. Volgend jaar doe ik het zeker weer.”

Voor het geld

Rest de vraag: heb je het voor het geld gedaan of voor het milieu. Het blijft even stil en dan klinkt het voorzichtig: „Eigenlijk voor het geld.”

Waar Thijs het aan gaat uitgeven, weet hij nog niet: „Ik denk dat het nog wel even in de spaarpot zit.”