Ludgeruskerk
Ludgeruskerk ©maartenheijenk.nl

Gebedsdienst in Ludgeruskerk

woensdag 8 januari 2020 0:00

DRONTEN - De oecumenische gebedsweek voor eenheid van de kerken valt dit jaar van 19 tot 25 januari. Elke avond is er een korte gebedsdienst, voorbereid door leden uit verschillende kerken samen.

„Thema en rode draad zijn aangeleverd door christenen van het eiland Malta”, aldus de organiserende werkgroep, „Zij hebben - hoe kan het anders - gekozen voor het verhaal uit Handelingen 27 en 28, waar Paulus en zijn vaargenoten stranden op het eiland Malta. Zij zijn daar met buitengewone vriendelijkheid ontvangen. Daardoor geïnspireerd daagt deze week van gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone. Buitengewoon is dan ook het leidende thema.”

Vorm verschilt

De vorm van de vieringen verschilt. De ene keer wordt er gebeden in groepen, waarbij ieder stil of hardop mee kan doen, andere keren worden de gebeden vooral verwoord door de voorbereiders.

„Altijd is er natuurlijk ook lezing uit de Bijbel, samenzang en ontmoeting. In de kern gaat het om samen bidden als mensen uit alle kerken voor eenheid, voor de wereld, voor ons dorp.”

Vieringen

  • zo. 19 jan., 19:00 uur: Open Hof, De Zuid (oecumenische viering)
  • ma. 20 jan., 19:30 uur: Shekinah, De Roef
  • di. 21 jan., 19:30 uur: Ontmoetingskerk, De Ketting
  • wo. 22 jan., 19:30 uur: Ludgeruskerk, Ludgerusplein
  • do. 23 jan., 19:30 uur: De Lichtboei, De Boeg
  • vr. 24 jan., 19:30 uur: De Ark, De Oost (gezamenlijk heilig avondmaal)