Noor Jaasma
Noor Jaasma

Noor Jaasma doet mee aan Rosa Spier harpconcours in Tilburg: „Een behoorlijke klus”

Cultuur

DRONTEN - Als 8-jarig meisje kreeg Rosa Spier tien jaar geleden haar eerste harples. Binnenkort doet ze mee aan het prestigieuze Rosa Spier Concours in Tilburg. „Een behoorlijke klus, maar Noor heeft er vooral heel erg veel zin in om dit allemaal mee te maken”, schrijft De Meerpaal over haar leerling.

Over de beginjaren meldt De Meerpaal: „Noor vond het een mooi instrument en samen met haar opa draaide ze vaak harpmuziek in de auto.”

„Al snel ging het niveau van Noor omhoog. Ze stopte er veel tijd in en hiervoor werd zij ook zeker beloond. Hoe ingewikkelder en uitdagender, hoe leuker Noor het vond en nog steeds vindt.”

Cum Laude

Ze speelde met het harpensemble van De Meerpaal en deed mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze een ‘mooi commentaar’ van de jury kreeg. Anderhalf jaar geleden slaagde ze Cum Laude voor haar D-examen.

Samen met docente Ilse Lassche-Dekker heeft Noor Jaasma nu een programma samengesteld voor het harpconcours. Ze doet in Tilburg mee in de leeftijdsgroep 15 tot 21 jaar op de (kleine) Keltische harp.

Noor speelt twee stukken: „De stukken met verschillende stijlen hebben wel zo’n 30 haakjeswisselingen per stuk. Daarnaast moeten de deelnemers ook zelf twee stukken bewerken voor de harp en deze ten gehore brengen.”

DeDrontenaar.nl

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden