Afbeelding
eigen foto

250 leerlingen van Almere en Ichthus College bezoeken bedrijven tijdens carrièredag (afgelast)

Algemeen

DRONTEN - Alle leerlingen van het tweede leerjaar vmbo in Dronten gaan op donderdag 26 maart op bedrijfsbezoek. Het Almere College en het Ichthus College hebben met de gemeente Dronten en de landelijke organisatie Jet-Net & TechNet het initiatief genomen om een carrièredag te organiseren.

De leerlingen bezoeken in kleine groepen twee bedrijven om een indruk te krijgen van wat er binnen die bedrijven allemaal te doen is en welke beroepen er zijn te vinden. Reden voor dit initiatief is, dat jongeren al op jonge leeftijd keuzes maken rond leer- en loopbaan.

Gastlessen

Om aan te sluiten bij de wensen van de leerlingen, krijgen ze begin maart de mogelijkheid om hun voorkeur aan te geven tijdens een ‘gastlessencarrousel’. In het theater van De Meerpaal geven bedrijven een korte presentatie om de jongeren te enthousiasmeren voor het bedrijfsbezoek.

Half april wordt de cyclus afgesloten met een presentatiemarkt die door de jongeren wordt ingericht. Bedrijven, ouders, medewerkers vanuit de gemeente en geïnteresseerden krijgen daar zicht op hoe de bedrijfsbezoeken zijn beleefd.

Informatie

De carrièredag wordt jaarlijks op verschillende plekken georganiseerd om met name de beroepen in de techniek te promoten. Regiocoördinator Ivo Solinger is op zoek naar belangstellende bedrijven in Dronten. Informatie: ivo@beleefjeberoep.nl.

Op de foto zetten Ginette Voetberg, Ivo Solinger, Monique Bleeker en Tim van Schie (v.l.n.r.) hun handtekening voor het samen organiseren van de dag.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden