Martien Hermans (voorzitter OVDD)
Martien Hermans (voorzitter OVDD) ©maartenheijenk.nl

Voorzitter OVDD: „Ondernemers ervaren krapte op de arbeidsmarkt als grootste bedreiging”

Algemeen

DRONTEN - „Ondernemers ervaren de krapte op de arbeidsmarkt als grootste bedreiging voor hun toekomst. En dat juist op een moment dat Flevoland de snelst groeiende economie van Nederland heeft. De behoefte aan goed opgeleid en gemotiveerd personeel is groot.”

Voorzitter Martien Hermans van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) vroeg vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak aandacht voor de arbeidsmarkt. Hij wees erop dat zijn vereniging samen met vertegenwoordigers van provincie en gemeente vanuit zowel Flevoland als Overijssel werkt aan een verbetering.

Aantrekkelijk maken

„Samen moeten we zoeken naar oplossingen om deze krapte het hoofd te bieden”, aldus Hermans, „Dat doen we door te kijken naar verbetering van onderwijsstructuren, verhoging van de arbeidsparticipatie maar ook door het werken in de polder aantrekkelijk te maken.”

De OVDD-voorzitter wees erop dat uit een arbeidsmarktanalyse is gebleken dat Dronten een relatief lage werkgelegenheidsgraad heeft: „Dat betekent dat er in Dronten minder banen zijn dan dat er beroepsbevolking is.” Ook constateerde hij dat de werkloosheid in Dronten lager ligt dan gemiddeld in Nederland en in Flevoland.

Jongeren naar grote steden

Dronten heeft een relatief jonge beroepsbevolking ten opzichte van de rest van Nederland. Dit leidt ertoe dat veel jongeren naar grote steden gaan. Hermans: „We moeten, samen met andere partijen, inzetten op meer mensen in Dronten aan het leren krijgen maar ook aan het werk krijgen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden