Arjen Kamer
Arjen Kamer ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal sluit roerige week af met knappe overwinning; winnende score van Arjen Kamer

DRONTEN - ASVD Korfbal heeft zichzelf een goede dienst bewezen met een knappe overwinning op OWK. Na een hectische week waarin Adri Kok stopte als hoofdtrainer, bleek de ploeg onder leiding van coach Selwin Edzes over veel strijdlust te beschikken. In een bloedstollende slotfase werd een knappe 29-28 overwinning uit het vuur gesleept.

OWK stond derde en ASVD had nog maar één keer gewonnen. Tot 4-4 was de wedstrijd in evenwicht. Na een time-out nam ASVD met een dynamisch spelletje en veel passie het heft in handen. Dankzij een hoog schotpercentage en goed verdedigend werk van Marscha van der Hoop en Petra Leijten werd een ruime marge opgebouwd. Ruststand: 19-10.

Na rust gingen er minder schoten in en kreeg OWK het flink op de heupen. Tot 25-16 hield ASVD een veilige marge, maar de thuisploeg had moeite met scoren en een minuut voor tijd viel de gelijkbaker: 28-28.

Feestje bouwen

Een goede actie van de sterk spelende Cornée IJssennagger zorgde ervoor dat Arjen Kamer een halve minuut voor tijd de 29-28 kon maken. Na een verdedigende steal van Sem Oosterom kon er een feestje worden gevierd.

Interimcoach Selwin Edzes: „Na een nogal hectische week was het belangrijkste doel om het plezier, strijdlust en passie terug te krijgen. Ik ben erg trots op de groep hoe zij veerkracht hebben getoond en het plezier en passie terug hebben gebracht. Dit is een mooie basis voor het vervolg van het zaalseizoen.”