Bibliotheek Dronten
Bibliotheek Dronten ©maartenheijenk.nl

Cursus 'word digisterker' in bibliotheek Dronten

vrijdag 17 januari 2020 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of om werk zoeken. Ook de aankondiging van het verdwijnen van de ‘blauwe envelop’ heeft bij mensen veel onrust veroorzaakt. Om iedereen te helpen wegwijs te worden in deze nieuwe situatie wordt vanaf donderdag 6 februari vier weken lang de gratis cursus Werken met de elektronische overheid gegeven in FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Deze cursus wordt georganiseerd samen met SeniorWeb Dronten.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur. Het is geen internetcursus, er wordt dus enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Ook moet je in het bezit zijn van een e-mailadres.

De cursus start op donderdag 6 februari. Er zijn 2 instapmomenten, gelijk vanaf les 1 of pas vanaf les 2. In de eerste les wordt er een DigiD aangemaakt. Als je al een DigiD hebt, kun je instappen vanaf les 2. Het tweede deel van de cursus begint op 13 februari. De lestijden zijn van 10.45 tot 12.15 uur in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Iedereen is uitgenodigd voor deze praktische cursus in FlevoMeer Bibliotheek Dronten op donderdag 6, 13, 20 en 27 februari.