Afbeelding
eigen foto

Stichting Wisentbos roept vrijwilligers op om twee keer per maand aan het werk te gaan in bos

Algemeen

DRONTEN - Stichting Participatie het Wisentbos roept inwoners van Dronten op om zich aan de sluiten bij de vrijwilligersgroep. Deze vrijwilligers komen twee keer in de maand bij elkaar om te werken in het bos.

„Kom je vaak in het Wisentbos en vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? Of vind je het belangrijk dat de natuur in het dorpsbos in Dronten blijft bestaan en wil je meehelpen om de diversiteit te verhogen? Sluit je dan aan bij de vrijwilligersgroep van het Wisentbos”, schrijft stichting Participatie het Wisentbos.

Dinsdagmiddag

De groep gaat op de dinsdagmiddagen 21 januari en 4 februari (14:00 uur) aan het werk. Dat gebeurt vanaf de parkeerplaats van de dorpsboerderij van Triade.

De vrijwilligersgroep heeft goed contact met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het bos. Bovendien is binnen de groep een oud-boswachter actief.

Genoeg werk

Afgelopen jaar is Staatsbosbeheer heel druk geweest met het verwijderen van zieke essen in verband met de essentakziekte. „Gelukkig zijn de lege vakken weer ingeplant met een groot aantal nieuwe bomen”, aldus de stichting, „Er is echter nog genoeg werk te doen om de diversiteit van het bos te vergroten.”

Werkzaamheden zijn onder andere snoeien, controleren van de bebording en paden en het verwijderen van invasieve exoten. Verder is het plan om meer variatie aan te brengen door het inplanten van diverse vruchtdragende struiken. Deze beplanting kan in de toekomst een voedselplek bieden aan insecten en vogels.

Aanmelden