Ketelhaven roept op tot discussie over Windplan Groen: „Onwil en de macht van het geld”

Algemeen

KETELHAVEN - „Het is volstrekt ongeloofwaardig dat er nog niet één windturbine af kan. Het lijkt er vooral op dat er sprake is van onwil en de macht van het geld.” Dit schrijft de commissie Windplan Groen van de Vereniging van Eigenaren Ketelhaven in een brief aan de gemeenteraad.

Vanavond komt wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) naar Lands End in Ketelhaven. Hij gaat de bewoners te informeren over de mislukte poging om de windmolen ’t dichtst bij het bungalowdorp te verplaatsen.

Het is kort dag

Morgenavond staat de uitkomst van dat onderzoek op de agenda van de gemeenteraad. Omdat het kort dag is, heeft de actiegroep nu al een brief gestuurd.

B en W stellen de gemeenteraad voor om het onderzoek naar de verplaatsing van windmolens voor kennisgeving aan te nemen. De commissie uit Ketelhaven roept de raadsleden op om er toch nog eens over in discussie te gaan.

Onvoldoende uitgewerkt

De commissie vindt dat het onderzoek naar andere locaties voor de windmolen onvoldoende is uitgewerkt. Ook denken de inwoners dat de energiedoelstelling met veel minder dan de beoogde 90 windmolens kan worden bereikt. Verder wijzen ze erop dat de betrokkenheid en inbreng van de inwoners bij het onderzoek nihil is geweest.

Doel van de actiegroep blijft dat de dichtstbijzijnde windmolen op minimaal tien keer de tiphoogte van het dorp af komt te staan: „De bewoners zijn het kind van de rekening en de overheden - het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeente Dronten - hebben dit laten gebeuren.”

Windplangroen

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 3 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 4 uur geleden