©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal naar voorlaatste plaats na 15-19 nederlaag in derby tegen Wit-Blauw

DRONTEN - ASVD Korfbal had zaterdag een belangrijke slag kunnen slaan in de strijd om handhaving in de overgangsklasse. De weinig doelpuntrijke derby tegen Wit-Blauw uit Kampen ging echter met 15-19 verloren.

De equipe van trainer Selwin Edzes kwam veel te weinig tot scoren en keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Ook de tegenstander was aanvallend niet heel sterk. Ruststand: 7-11.

Direct na rust liep Wit-Blauw uit naar een verschil van zes. ASVD/PV Systems toonde veerkracht door toch bijna gelijk te komen, mede door het doorwisselen van spelers aan de herenkant. Dit maakte het voor het publiek nog even spannend. Wit-Blauw liep toch weer snel uit en speelde de laatste paar minuten simpel uit.

Energie en beleving

Coach Selwin Edzes miste dezelfde energie en beleving als vorige week tegen OWK: „Wel vind ik het knap dat je van zes doelpunten achterstand nog terugkomt naar één verschil. Dit betekent dat de groep in staat is om een wedstrijd om te kunnen buigen. Deze potentie nemen we mee naar het vervolg van de competitie.”

Door dit resultaat staat ASVD nu samen met Wit-Blauw op de voorlaatste plaats met 4 punten. Amicitia heeft 2 punten.