Pinnen is momenteel niet mogelijk in het gemeentehuis.
Pinnen is momenteel niet mogelijk in het gemeentehuis. ©maartenheijenk.nl

Gemeente blijft voorlopig slecht bereikbaar: „Wat als er een ramp of incident plaatsvindt?”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft verschillende computersystemen, waaronder de website, afgesloten. Dat lijkt nog minimaal een week te duren. Het betekent bijvoorbeeld dat de gemeente telefonisch slecht bereikbaar is. GroenLinks maakt zich zorgen: „Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar als er nu een ramp of incident plaats zou vinden. Waar moeten mensen dan terecht?”

De afsluiting van de website en verschillende ICT-systemen volgde op de ontdekking van een lek in de beveiliging van het zogenaamde ‘Citrix-netwerk’. De maatregelen betekent onder andere dat er niet kan worden gepind in het gemeentehuis.

„Citrix werkt volop aan een oplossing”, schrijft de gemeente op Facebook, „Zodra de systemen weer volledig beveiligd zijn, is de website weer te bekijken en zijn we weer bereikbaar via al onze kanalen.”

GroenLinks

GroenLinks maakt zich zorgen en heeft B en W vragen gesteld. De fractie vraagt zich bijvoorbeeld af waarom de website van de gemeente Dronten offline is, terwijl andere gemeenten slechts delen van hun website hebben uitgeschakeld.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden