Karin Minkman-Visser
Karin Minkman-Visser St Jansdal

Spreekuur orthoptist Karin Minkman-Visser in Dronten: „Ik behandel vooral kinderen”

Algemeen

DRONTEN - Ziekenhuis St Jansdal heeft sinds deze maand in de polikliniek in Dronten iedere vrijdag een orthoptie-spreekuur. Orthoptist Karin Minkman-Visser onderzoekt en behandelt hier kinderen en volwassenen met klachten of problemen op het gebied van scheelzien, luie ogen, brilafwijkingen, specifieke hoofdpijn- en leesklachten en dubbelzien.

Karin Minkman vertelt dat patiënten alleen nog voor hun eerste en laatste behandeling naar Harderwijk hoeven. Ze behoort tot een team van zes orthoptisten binnen het St Jansdal. Karin onderzoekt de stand van de ogen, de samenwerking tussen de ogen en de ontwikkelingen van het zien.

Vooral kinderen

„Ik behandel vooral kinderen tot en met twaalf jaar die onvoldoende zien, scheel- of dubbelzien of hoofdpijnklachten hebben na inspanning van de ogen”, vertelt de ortoptist, die ook volwassenen behandelt voor hoofdpijnklachten en leesproblemen.

„Na het onderzoek geef ik een passend behandeladvies. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het dragen van een bril, een prismabril, afplakken van een oog, oogspieroefeningen of oogdruppels. Het kan zijn dat een oogoperatie voor scheelzien nodig is. Deze wordt dan door de oogarts uitgevoerd op basis van mijn operatievoorstel.”

Oogheelkunde