Rupsenplaag geen reden om afspraken uit 2014 over het planten van 348 eiken te heroverwegen

Algemeen

DRONTEN - De afspraken tussen de provincie Flevoland en de gemeente Dronten over het planten van 348 eiken langs de Dronterringweg en Overijsselseweg dateren uit 2014. Dat is vèr voor de opkomst van de eikenprocessierups. Toch zien provincie en gemeente in deze plaag geen aanleiding om de plannen te heroverwegen.

Anderhalve week geleden zei wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) dat de gemeente mogelijk gaat kijken naar het terugbrengen van het aantal eiken. Vier dagen later kondigde de provincie aan te beginnen met het planten van 348 eiken in de bermen langs de Dronterringweg.

Overleg in 2014

Is er overleg geweest tussen de gemeente en de provincie? „Ja, hierover is afstemming met de provincie geweest”, antwoordt een woordvoerster van de gemeente, „De afstemming heeft in 2014 plaats gevonden.”

Een collega van de provincie bevestigt dat de plannen enige jaren geleden zijn gemaakt en dat de gemeente er actief bij betrokken was: „Toen was de discussie rondom de rups nog niet actueel.”

Plannen niet aanpassen

De provincie voegt eraan toe dat de opkomst van de eikenprocessierups geen reden is geweest om de plannen aan te passen.

De gemeente zegt op haar beurt niet opnieuw in gesprek te gaan met de provincie. Wel meldt de woordvoerster dat de gemeente vorig jaar nog bij de provincie heeft gepleit voor ‘meer diversiteit in de structuren van het landelijke gebied’.

De provincie kondigt aan dat de bestrijding van de eikenprocessierups langs de bebouwde kernen wordt geïntensiveerd.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden