Afbeelding
Ellen Lodder

Ellen Lodder uit Dronten en Ada van der Meij uit Swifterbant exposeren op de campus

Cultuur

DRONTEN - In het Aeres Bedrijvencentrum op de campus in Dronten wordt op zondag 9 februari een expositie geopend met schilderijen van Ada van der Meij uit Swifterbant en quilts van Ellen Lodder-Veurman uit Dronten. Ook zijn er schilderijen te zien van Luc Houweling uit Diemen.

De tentoonstelling aan De Drieslag 30 is georganiseerd door de Kunstraad Dronten. Deze stichting stelt zich ten doel om de inwoners ‘op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst’.

Bloemsierkunst en bloemiste

Ellen Lodder vertelt: „Ik heb ik de opleiding bloemsierkunst gedaan, maar uiteindelijk bleef de textiel toch trekken. Vooral het art quilten gaf vrijheid en ruimte om van alles te ontdekken een lange mooie weg die nog steeds oneindig is. Mijn quilts maak ik allemaal met de naaimachine, maar vrij borduren op mijn quilts doe ik ook graag.”

Ada van der Meij woont al 22 jaar in Swifterbant: „Naast mijn drukke werkzaamheden als bloemiste zocht ik destijds vooral rust. Daarom ben ik in 2000 in Lelystad begonnen met aquarellen.” Ada heeft vooral zelf veel uitgeprobeerd, alhoewel ze ook begeleid is door Kees Aalbers in Swifterbant en momenteel in eigen dorp les krijgt van Jan Reijmerink.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden