Burak Yargan (trainer Reaal Dronten)
Burak Yargan (trainer Reaal Dronten) ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten heeft geen doelstelling: "Willen stabiel worden"

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten-trainer Burak Yargan verlengde aan de vooravond van de tweede seizoenshelft zijn contract bij de club. Hij gelooft in het project en hoopt de komende maanden weer een stap te zetten. "We willen nog stabieler worden", stelt de coach.

De eerste seizoenshelft was er voor Reaal eentje om snel te vergeten, want uit twaalf wedstrijden haalde het slechts dertien punten. Na de winter begon het niet veel beter, want na een traningskamp in het buitenland werd er verloren van het tweede elftal van Swift '64. Geen resultaat waar je trots op kan zijn. "Ach, ik ben wel blij dat het toen is gebeurd. Het heeft ons met beide benen op de grond gezet. Ik weet zeker dat het ook gemakzucht was. Al moet je Swift 2 niet onderschatten."

Yargan kijkt met veel vertrouwen uit naar de hervatting van de competitie. Mede daarom heeft hij besloten nog een jaar bij Reaal te blijven. "Ik heb veel energie gestoken in de cultuuromslag. Eerder kwamen spelers hier een potje spelen en was het vooral belangrijk om na afloop in de kantine te zitten en een biertje te drinken. Maar het is ook belangrijk om een goede wedstrijdmentaliteit te tonen. Daar zijn we mee bezig en dat is een hartstikke mooi project. De groep is leergierig en dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Dat maakt het leuk."

Reaal begint zaterdag met een uitwedstrijd bij Kampen, de hekkensluiter van 4D. "Ik hoop dat we de positieve lijn door kunnen trekken", stelt Yargan, die geen doelstelling aan het restant van de competitie wil hangen. "We zijn al wat stabieler en we willen nog stabieler worden. In de prestaties, maar ook als team. Dat is een belangrijke stap die we moeten maken."