Johanneke Kievit
Johanneke Kievit ©maartenheijenk.nl

Kwaliteitsverschil te groot na blessures Leijten en Voortman: ASVD Korfbal verliest met 34-14

MAARTENSDIJK - Het kwaliteitsverschil was zaterdag duidelijk te groot bij de wedstrijd DOS - ASVD Korfbal. Mede door de blessures van Petra Leijten en Rodee Voortman werd het 34-14.

In de eerste minuten zag hoofdtrainer Selwin Edzes dat de Drontense formatie energie en beleving uitstraalde. ,,En ook daarna creëerden we nog genoeg kansen maar bleef de afronding uit.”

Schuiven in de vakken

De geblesseerde Petra Leijten werd verdienstelijk vervangen door Rixt Oosterga. Na een kwartier spelen moest ook Rodee Voortman met een blessure het veld verlaten. En hoewel Johanneke Kievits het met haar ervaring prima deed moest er geschoven worden in de vakken. Dat leidde tot minder spel.

Tot tien minuten konden de Drontenaren DOS bijhouden. Daarna stormden de Westbroekers, die hun thuiswedstrijden spelen in Maartensdijk op volle kracht door naar een 14-6 ruststand.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Wel kan daarbij gezegd worden dat er herhaaldelijk mooie Drontense aanvallen waren te zien, maar de afronding liet te wensen over. Verdedigend was het kwaliteitsverschil te groot. Eindstand: 34-14.