Fresh-Care in Dronten tijdens het bezoek van de Koning en de Koningin in 2017.
Fresh-Care in Dronten tijdens het bezoek van de Koning en de Koningin in 2017. Eelco Lindhout

Na Fresh-Care in Dronten neemt Plukon nu een Spaanse pluimveeonderneming over

Algemeen

DRONTEN - Plukon Food Group BV heeft gisteren 100% van de aandelen in de spaanse pluimveeonderneming Grupo de Gestión Empresarial Avícola VMR, S.L. verworven. Eerder deze maand was bekendgemaakt dat Plukon de fabriek van Fresh-Care in Dronten gaat overnemen.

Plukon is vooral bekend op het gebied van gevogelte. Sinds de aangekondigde overname van Fresh-Care richt het bedrijf zich ook op het verwerken van groenten. VMR is met name gespecialiseerd in het leveren van gevogelte onder het merk Gallus Gallus.

VMR bestaat enerzijds uit een eigen slachterij met met een eigen voerfabriek ten westen van Madrid. Daarnaast is er een eigen verwerkingsfabriek in Madrid en houdt men zich in Portugal bezig met opfok, vermeerdering en broeden van eendagskuikens.

Het zesde land

Spanje wordt het zesde land waar Plukon een vestiging heeft. De groep heeft in Nederland 5 productievestigingen, in België 3, in Duitsland 5, in Polen 1 en in Frankrijk 4. Bij Plukon werken meer dan 5.500 medewerkers.

„De omzet van Plukon was in 2019 circa 1.8 miljard euro en zal met de beoogde overnames doorgroeien naar 2 miljard euro in 2020”, aldus het bedrijf.