Anneke Eising met haar nieuwste boek.
Anneke Eising met haar nieuwste boek. eigen foto

Anneke Eising uit Swifterbant schrijft tiende boek: „Er gebeuren soms heftige dingen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Schrijven is mijn passie. Sinds wij vier jaar geleden in Swifterbant kwamen wonen, heb ik tien boeken geschreven, waarvan er zeven gepubliceerd zijn”, zegt Anneke Eising. Recentelijk verscheen van haar het boek ‘Bosheks - Wolvenjacht’: „Een spannend verhaal dat ik een modern sprookje heb genoemd.”

„Ook dit boek heeft een door mijzelf ontworpen cover. Het is een olieverfschilderij. Bosheks is voor lezers vanaf ongeveer veertien jaar, maar zeker ook voor de oudere lezer. Ik daag volwassenen zelfs uit om dit te lezen, om even weer te ervaren hoe het voelt om te dromen, om een tiener te zijn.”

Heftige dingen

„Dit verhaal begint langzaam en je krijgt het gevoel dat er niets mis kan gaan, maar dan bouwt de spanning op en gebeuren er soms heftige dingen”, vervolgt Anneke Eising.

Hoofdpersoon Tessa heeft nogal wat meegemaakt in haar jonge leven. Ze is vooral ‘s nachts op pad en ze houdt van de natuur. Op een nacht vindt ze een gewonde wolf. Een tijdje later hoort ze dat het bos waarin die wolf woont, gekapt zal worden. Vanaf dat moment probeert ze de wolf terug te vinden.

Controle over de situatie

Anneke: „De hoofdpersoon is een meisje, maar het had net zo goed een jongen kunnen zijn. En net als in het boek Doris, Pesters vliegen solo en Bloedspoor, gebeuren er dingen waar men geen vat op heeft, maar waar wel een schuldgevoel over ontstaat. Maar dan ontdekt de hoofdpersoon dat ze sterker is dan ze dacht, dat ze toch wel enige controle heeft over de situatie.”

De auteur schrijft veel over de natuur en de kracht van binnen: „Dat is niet per ongeluk. Ik laat mij namelijk inspireren door mijn werkervaring en de natuur hier in Flevoland, de bossen en velden in Canada, Drenthe en het platteland van Brabant.”

Zelf meegemaakt

„Veel dingen die ik beschrijf, heb ik zelf meegemaakt. Daarom vind ik schrijven zo fijn om te doen. Je schrijft je ervaringen, goed en slecht, van je af, in de hoop dat een ander daar ook iets aan heeft. En vanzelfsprekend: niet alle verhalen lopen goed af, maar dat is in het echt ook niet altijd zo.”

Alle boeken van de inwoonster van Swifterbant zijn online verkrijgbaar als ebook of paperback.