Zonnepanelen in Dronten.
Zonnepanelen in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Dronten biedt als enige in Flevoland geen energiesubsidies aan: Wel duurzaamheidslening

Algemeen

DRONTEN - Vijf van de zes gemeenten in Flevoland bieden lokale energiesubsidies aan. „Alleen in Dronten is hier nog geen sprake van”, schrijft nutsbedrijf Vattenfall in een persbericht. De gemeente Dronten erkent dat die bewering klopt, maar wijst erop dat inwoners wel de mogelijkheid hebben een goedkope duurzaamheidslening af te sluiten.

„In 2019 hebben precies honderd Drontenaren duurzaamheidsmaatregelen getroffen met behulp van de duurzaamheidslening”, voegt de gemeente eraan toe. In totaliteit zijn er inmiddels meer dan 550 duurzaamheidsleningen verstrekt voor een totaalbedrag van 3,5 miljoen euro.

Rijk en provincie

Verder wijst de gemeente Dronten op dat er via Energieloket Flevoland informatie wordt aangeboden over subsidies van het Rijk en de provincie. Ook heeft de gemeente onlangs subsidie gekregen in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik: „Daar gaan de inwoners in 2020 zeker over horen.”

Relatief weinig

Vattenfall heeft in kaart gebracht welke subsidies er allemaal zijn. „Huiseigenaren in de provincie Flevoland vragen relatief weinig landelijke subsidies aan voor energiebesparende maatregelen”, concludeert het energiebedrijf.

Per 10.000 inwoners hebben in de gemeente Dronten volgens Vattenfall 15 inwoners gebruik gemaakt van de landelijke subsidieregeling voor energiebesparing. Voor de regeling voor de productie van duurzame energie ligt dat aantal op 82,5

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 12 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden