Afbeelding
Dirk Gommer

Spelletjesmiddag bij school De Zevensprong: „Minister speelt spelletjes met onderwijs”

Algemeen

DRONTEN - Onder het motto ‘de minister speel een spelletje met het onderwijs’ heeft christelijke basisschool De Zevensprong in Dronten-west vanmiddag een uur spelletjes gespeeld. De middag vormt een onderdeel van de actiedagen in het onderwijs.

Morgen (vrijdag) wordt er op De Zevensprong gestaakt: „Om opnieuw de aandacht te vestigen op het grote lerarentekort en de steeds maar weer stijgende werkdruk.”

Ook de middelen geven

„Op school wordt van ons - terecht - gevraagd om goed passend onderwijs te geven”, aldus De Zevensprong, „Daar staan we volledig achter, maar dan moeten er ook de middelen voor gegeven worden om dit op een goed niveau uit te kunnen voeren. En daar schort het momenteel behoorlijk aan.”

„De minister komt dan weliswaar deze week met geld over de brug voor de zij-instromers in de grote steden. Daar zijn we natuurlijk blij mee, maar het is geen oplossing voor de structurele werkdrukproblemen. Zoals een collega het op school verwoordde: de minster geeft ons een poffertje, maar wij hebben een grote stapel pannenkoeken nodig.”