In de Ludgerustoren is gewerkt aan de inrichting van het stiltecentrum.
In de Ludgerustoren is gewerkt aan de inrichting van het stiltecentrum. ©maartenheijenk.nl

Ludgerustoren is bijna klaar voor stiltecentrum, stichting zet momenteel laatste puntjes op de i

Algemeen

DRONTEN - In de Ludgerustoren zijn de afgelopen periode werkzaamheden verricht om de komst van het stiltecentrum voor te bereiden. Er is geverfd, er is een verlaagd plafond aangebracht en er is een glazen deur geplaatst. Ook staat er inmiddels een wandje, waardoor bezoekers niet in de verleiding komen om de toren te beklimmen.

De rooms-katholieke Ludgeruskerk heeft indertijd plaats gemaakt voor winkelcentrum Suydersee. De toren is blijven staan en is sindsdien eigendom van de gemeente Dronten.

Toenmalig burgemeester Aat de Jonge nam in 2018 het initiatief voor een stiltecentrum in de toren. Er werd een initiatiefgroep in het leven geroepen en die is een jaar geleden omgezet in een stichting.

Vrijwillgers werven

Het was de bedoeling van de stichting om het stiltecentrum vorig kalenderjaar te openen. Dat is niet gelukt en ook na de verbouwing moet er nog wel wat werk worden verricht. Zo moet de inrichting nog worden afgerond, gaat de stichting vrijwilligers werven en worden er nog beslissingen genomen over bijvoorbeeld de openingstijden.

De verbouwing is tot stand gekomen dankzij onder andere een subsidie uit het ‘maatschappelijk fonds’ van de gemeente en sponsoring van de Rabobank. De gemeente heeft als eigenaar van de toren een deel van de werkzaamheden verricht.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden