Rond het gemeentehuis hangen momenteel prints van kunstenaars van inwoners.
Rond het gemeentehuis hangen momenteel prints van kunstenaars van inwoners. ©maartenheijenk.nl

Kunstenaar gezocht die voor gemeentehuis een kunstwerk maakt voor maximaal 100.000 euro

Cultuur

DRONTEN - ‘Ruimte, saamhorigheid en trots’. Dat zijn volgens de gemeente Dronten de begrippen die tevoorschijn zijn gekomen uit een enquête onder de inwoners, die in september werd gehouden. De uitkomsten van deze enquête moeten leiden tot een kunstwerk in het nieuwe gemeentehuis. De gemeente zoekt momenteel een kunstenaar die inhoud gaat geven aan deze drie begrippen.

„Het werk moet de verbinding maken tussen de pioniers van het eerste uur en de pioniers van nu”, schrijft de gemeente in een oproep aan kunstenaars. De voorkeur gaat uit naar een kunstwerk ‘met een hoge belevingswaarde’.

100.000 euro

Kunstenaars worden tot 6 maart in de gelegenheid gesteld een offerte in te dienen. „Voor het kunstproject is een maximaal bedrag van 100.000 euro gereserveerd, inclusief onderhoud en/of actueel houden gedurende 10 jaar”, schrijft de gemeente.

Uit de inzendingen worden vier of vijf kunstenaars geselecteerd. Die krijgen de uitnodiging om een schetsontwerp te maken. Dat moet half april gereed zijn. Het kunstwerk wordt volgend jaar februari onthuld.

Verbouwing gemeentehuis