Dave van Velthoven
Dave van Velthoven Ā©maartenheijenk.nl

Van Velthoven hoopt op tegen de duizend man bij urban- en technofestival op Meerpaalplein

Cultuur

DRONTEN - Het festival ā€˜Grondleggersā€™, dat Dave van Velthoven met zijn bedrijf Daron Events op zaterdag 29 augustus gaat organiseren op het Meerpaalplein, krijgt steeds meer vorm en inhoud. De ondernemer noemt het een ā€˜urban en techno eventā€™ en hoopt stilletjes dat er tegen de duizend mensen naar het Meerpaalplein komen.

Van Velthoven was de afgelopen zomer winnaar van de Zomerondernemer, een opleiding van de Rabobank voor jonge ondernemers in Flevoland. Met zijn evenementenbureau beleeft hij op zaterdag 28 maart zijn vuurdoop met de dj-wedstrijd ā€˜Harder by Daronā€™.

Harder by Daron

ā€˜Harder by Daronā€™ wordt gehouden bij Club 56 aan De Rede in Dronten. Dit hardstyle-evenement wordt in mei of juni gevolgd door een dj-wedstrijd. Deze avond wordt door Dave van Velthoven georganiseerd samen met studentenvereniging USRA. De winnaar van deze wedstrijd mag in augustus optreden op het Meerpaalplein.

Voor ā€˜Grondleggersā€™ werkt Dave intensief samen met STADronten. Deze evemenentenstichting, bekend van onder andere de viering van Koningsdag en de Sinterklaasintocht, heeft ervaring met het werven van sponsors en het verkrijgen van vergunningen. Daron Events maakt dankbaar gebruik van hun kennis.

Groot podium

ā€žHet moet een gratis festival worden voor iedereen van zestien jaar en ouderā€, legt Dave uit, ā€žWe gaan niet zoals bij de Meerpaaldagen het hele plein gebruiken, maar er komt wel een groot podium.ā€ Over de djā€™s van die avond kan hij nog niet al te veel vertellen: ā€žMaar er zit er in ieder geval eentje bij die ook op Defqon.1 heeft gestaan.ā€

Wat de toekomst voor Daron Events gaat brengen, is nog niet zeker. Eerst wil hij helemaal op eigen benen staan en richt hij zich op evenementen in de regio van Dronten: ā€žMaar na het opbouwen van naamsbekendheid wil ik mijn horizon verbreden. Er staan al mooie samenwerkingen in de planning met organisaties die een flinke staat van dienst hebben.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden