Afbeelding
Esther Koolstra

Docenten Flevosprong in Dronten staakten donderdag en vrijdag ‘met de deuren open’

Algemeen

DRONTEN – Openbare basisschool Flevosprong in Dronten staakte donderdag en vrijdag ‘met de deuren open’. Omdat de docenten gewoon aan het werk gingen, maar wel hun collega’s in de rest van het land steunden, is er samen met de ouderraad besloten een andere invulling te geven aan deze dagen.

Vooral op vrijdag waren er naast de reguliere lessen tal van andere activiteiten. „Omdat de docenten gewoon naar school kwamen om de leerlingen les te geven, hebben wij als ouders besloten ze wat te ontzien door de gymlessen vandaag mee te verzorgen”, aldus Nicolien Klerk-Kram.

Samen met twee andere moeders gaf zij een afwisselende aanvulling op de reguliere gymles met dans, een estafette en een activiteit waarbij ook de hersens werden uitgedaagd.

Wilgentunnel

Op het schoolplein werd door leerlingen - met behulp van ouders en een enkele broer of zus – gebouwd aan een wilgentunnel en een tipi van wilgentakken. Dit markeerde het begin van de aanleg van het groene schoolplein; een driejarig plan dat De Flevosprong heeft om leerlingen in hun spel in de pauzes meer uitdaging te bieden.

Ook de inwendige mens werd verzorgd door de ouderraad. Tijdens de werkzaamheden buiten was er voor iedereen warme chocolademelk en koek. Voor de docenten en iedereen die verder bijdroeg aan deze dag, was er een lunch na afloop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding