Martien Hermans (voorzitter OVDD)
Martien Hermans (voorzitter OVDD) ©maartenheijenk.nl

OVDD pleit in advertentie voor openstelling van Lelystad Airport: „Afspraken nakomen”

Algemeen

DRONTEN - Voorzitter Martien Hermans van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) heeft zijn handtekening gezet onder een paginagrote advertentie met een open brief in NRC. Daarin wordt gepleit voor snelle openstelling van Lelystad Airport.

De actie is een initiatief van stichting ‘Lelystad Airport moet door’. De open brief is ondertekend door VNO-NCW en behalve door OVDD ook door andere lokale bedrijfskringen.

Er helemaal klaar voor

In de open brief attendeert de stichting de regering erop dat alle benodigde investeringen zijn gedaan: „De luchthaven is er helemaal klaar voor. Het bedrijfsleven in Flevoland en omgeving rekent er net als Schiphol nu al jaren op dat Lelystad Airport open gaat voor vakantievluchten.”

Volgens de stichting is er in de regio rondom vliegveld Lelystad dringend behoefte aan versterking van de economische infrastructuur: „Wij roepen de politiek op om de afspraak, die niet alleen een afspraak is tussen coalitiepartners in Den Haag maar ook met het bedrijfsleven en inwoners, na te komen’.