Informatie over nieuwe projecten en initiatieven.
Informatie over nieuwe projecten en initiatieven. Fotostudio Wierd

LTO-voorzitter Arnold Michielsen uit Dronten: „Tekort aan kennis over ontwikkeling van gewassen"

Algemeen

DRONTEN - „Als we meer weten van wat er onder de grond gebeurt, kunnen we ook beter sturen.” Dat zei Arnold Michielsen uit Dronten, voorzitter van LTO Noord, maandag bij de start van de kennisdag Bodem & Water. In De Meerpaal kwamen ruim 220 agrariërs en andere geïnteresseerden bijeen voor de derde editie van deze dag.

Na een lezing door professor Liesje Mommer over het belang van bodemleven waren er tien workshops. Op het plein werden verschillende Flevolandse initiatieven en projecten gepresenteerd.

Arnold Michielsen

Arnold Michielsen stond stil bij de moeilijke oogst van het afgelopen najaar en legde de verbinding met de rol van het bodemleven bij het herstel: „Zo’n dag als deze is belangrijk om meer kennis te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van gewassen, daar weten we eigenlijk nog te weinig van.”

Het Actieplan Bodem en Water is een samenwerkingsverband tussen LTO Noord, waterschap Zuiderzeeland en de provincie Flevoland. De doelstelling is: „Een duurzame landbouw in Flevoland bevorderen door bewust bodemgebruik, een goede waterkwaliteit en waterconservering in het bodemprofiel.”

 Professor Liesje Mommer