VIDEO | Vooral restaurant At Sea is blij met tijdelijke Drontermeerdijk: „Wat wil je nog meer”

Algemeen

DRONTEN - Er ligt een tijdelijke weg aan de voet van de Drontermeerdijk, tussen de rotonde Roggebot en de nieuwe Reevesluis. De komende anderhalf jaar wordt er gewerkt aan het dubbel zo hoog maken aan dit gedeelte van de dijk. Dankzij de tijdelijke weg blijft de provinciale N306 tussen Elburg en Kampen geopend voor het verkeer.

Aanvankelijk werd er gesproken over het afsluiten van de weg gedurende twee jaar. Daar heeft vooral Raymon Duffels van restaurant At Sea zich fel tegen verzet. Hij is dan ook blij dat waterschap Zuiderzeeland en aannemer Boskalis hebben gekozen voor de oplossing met de tijdelijke weg.

20 miljoen euro

De nieuwe weg is vanmorgen officieel geopend. Maandag gaat de weg open voor het verkeer. Dan beginnen ook de werkzaamheden voor het ophogen van de dijk. Over een kleine twee jaar - op 28 januari 2022 - moet de opgehoogde dijk en de nieuwe weg klaar zijn. Het totale project kost waterschap Zuiderzeeland ruim 20 miljoen euro.

DeDrontenaar.nl sprak over het project met Peter Kuiper van Boskalis, Oskar de Kuijer van het waterschap en Raymon Duffels van At Sea.

Ophogen Drontermeerdijk