Afbeelding
.

Dubbel en Dwars Dronten | Een saai zwembad

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Wij hebben in Dronten een nieuw zwembad. Reden om blij te zijn?

Inderdaad, zwembad Overboord is en was natuurlijk in alle opzichten zwaar verouderd. Het bijwonen van het afzwemmen van je (klein)kinderen was geen pretje. Een te hoge temperatuur en te hoge vochtigheidsgraad vormden een forse aanslag op je gezondheid.

Het bouwen van een nieuw zwembad had veel kansen kunnen bieden. Niet alleen wat betreft de modernste snufjes op het gebied duurzaamheid, energiegebruik, comfort en dergelijke, maar ook op het gebied van allerlei aantrekkelijke recreatieve voorzieningen zoals waterglijbanen, water klimwand, een interactieve waterspeelplaats met een waterstroming en speeltoestellen. En al die voorzieningen die zwemmen leuk en aantrekkelijk maken ontbreken in het nieuwe zwembad.

Kinderen gaan niet alleen naar het zwembad om te zwemmen, maar ook om te spelen en plezier te beleven. Je geeft als kind (en ouder) geen kinderfeestje in een zwembad waar behalve het zwemmen niets te beleven valt. Dus blijven ouders en kinderen uit Dronten naar zwembaden in de omgeving gaan waar meer te beleven valt dan alleen zwemmen.

Een gemiste kans voor Dronten: een saai zwembad rijker en helaas met ook een bijpassende saaie naam.

Dubbel en Dwars Dronten