Provincie Flevoland gaat 1.800 zieke essen kappen, onder andere langs Biddingringweg

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland start de komende week met het kappen van 1.800 zieke essen langs provinciale wegen. Dat gebeurt in de gemeente Dronten onder andere langs de Biddingringweg.

„Sinds enige jaren hebben we in Flevoland te maken met essentaksterfte”, aldus de provincie, „Dit is een schimmelziekte die aanzienlijke schade veroorzaakt bij de essen. De ziekte is helaas niet te bestrijden. Daarom moeten ruim 1.800 zieke essen langs provinciale wegen verwijderd worden.”

De werkzaamheden starten de komende week langs de Gooiseweg bij Zeewolde. Daarna komen de Nijkerkerweg, de Spiekweg en de Biddingringweg aan de beurt.

Nieuwe bomen planten

„Gezonde en hopelijk resistente essen blijven uiteraard staan”, vervolgt de provincie, „Ook de essen met een nest of holte blijven (voorlopig) staan. Op plekken waar kap onvermijdelijk is, planten we op een later tijdstip nieuwe bomen.”

Tijdens de werkzaamheden houdt de provincie zoveel mogelijk rekening met het wegverkeer. Wanneer er lokaal hinder ontstaat wordt de weggebruiker hierover geïnformeerd.