PvdA wil herhaling van Enschedese vuurwerkramp in Dronten voorkomen

Algemeen

DRONTEN - De PvdA in Dronten maakt zich zorgen over de bestemmingsplannen. Wijzend naar de vuurwerkramp in Enschede vraagt de fractie aan het gemeentebestuur of woningbouw in de omgeving van Broekhoff Vuurwerk Internationaal BV mogelijk is.

Aanleiding voor de vragen aan B en W is het document ā€˜Borging van de nationale ruimtelijke belangenā€™ van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het ITL-rapport stelt naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede dat gemeenten veiligheidszones moeten vastleggen bij vuurwerkopslag. ā€žIs er in de gemeente Dronten bij het opstellen van de bestemmingsplannen rekening gehouden met de opslag van vuurwerk bij Broekhoff Vuurwerk Internationaal BV?ā€, vraagt de PvdA-fractie, ā€žOftewel is er binnen de zone rondom deze vuurwerkopslag woningbouw mogelijk?ā€

Aardgasleidingen

De PvdA vraagt ook of de gemeente in de bestemmingsplannen heeft gekeken naar aardgasleidingen: ā€žIs er rekening mee gehouden dat woningbouw op deze leidingen onwenselijk ofwel gevaarlijk is?ā€

Over de bescherming van het grondwater is de fractie eveneens niet gerust. Gesteld wordt dat dit in veel gemeenten niet goed geregeld is. Ook hierover vraagt de gemeente hoe dit in Dronten geregeld is.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden