Bas van Spronsen (Swift'64)
Bas van Spronsen (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Swift '64 verspeelt in Elburg drie punten en een riante uitgangspositie

SWIFTERBANT - Swift '64 leek onderweg naar het winnen van de tweede periode, maar verspeelde zaterdag in Elburg die riante uitgangspositie. Door een 2-1 nederlaag tegen ESC zag het VIOS Vaassen pole position overnemen.

Bij een overwinning kon Swift de tweede periodetitel ruiken, maar daar slaagde de ploeg niet in. ESC, toch niet bepaald een hoogvlieger in 3C, sloeg in het eerste kwartier keihard toe. Terwijl Swift net had geschreeuwd om een penalty, opende Max Lamberink namens de Elburgers de score. Tot overmaat van ramp viel er twee minunten later nog een bal in, waardoor Swift voor een haast onmogelijke klus stond.

Om de uitgangspositie goed te houden, moest het in ieder geval gelijkspelen, maar zelfs dat lukte niet. Bas van Spronsen bracht tien minuten na rust nog wel hoop in Swifterbanter harten, maar bij dat ene doelpunt bleef het. Swift ging in Elburg met 1-2 onderuit en verspeelde daarmee niet alleen drie punten.

Ontknoping

Met nog één wedstrijd in de tweede periode staat Swift nu op gelijke hoogte met VIOS Vaassen. Op de laatste speeldag treft Swift buurman BAS en ook die ploeg zit nog op het vinkentouw. De Biddinghuizenaren staan op veertien punten, net als SC Rouveen. Het belooft een spannende ontknoping te worden, allemaal door de 2-1 nederlaag van Swift in Elburg.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden