©maartenheijenk.nl

Wat een weelde voor Reaal Dronten: tweede overwinning op rij

DRONTEN - Lang beleefde Reaal Dronten een seizoen in de marge, maar nu is even alles anders. Zaterdag wordt Noord Veluwe Boys met 2-1 verslagen, voor Reaal de tweede overwinning op rij.

Een week eerder rekent Reaal af met VEVO en ditmaal is Noord Veluwe Boys de sigaar. In eerste instantie lijkt dat er overigens niet op, want binnen de kortste keren staan de Drontenaren op achterstand. Ronald Winter zet de gasten na vier minuten al op een 0-1 voorsprong en dus moet Reaal in de achtervolging. Nog voor de rust resulteert dat in de gelijkmaker van Nordin Hettinga.

Daar blijft het niet bij, want Reaal gaat met de zege aan de haal. Danny Mol is een kwartier voor tijd goed voor de 2-1 en dat blijkt het winnende doelpunt. De ploeg van trainer Burak Yargan staat daardoor met negentien punten op een negende plaats.

Eigen verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

Een hardwerkend en veerkrachtig Reaal Dronten boekt een zwaarbevochten 2-1 overwinning op het taaie en stugge Noord Veluwe Boys.

De rood zwarten begonnen slecht en keken al na vier minuten tegen een 0-1 achterstand aan.

Daarna gingen de Reaalisten vol overtuiging in de achtervolging, maar moesten de Drontenaren constant waken voor de snelle counters en uitbraken van de gasten.

Vlak voor rust tekende Nordin Hettinga met zijn 25e doelpunt voor de rood zwarte duivels de 1-1 gelijkmaker aan.

In een boeiende en meeslepende tweede helft nam Reaal Dronten het initiatief en viel de beslissing in de 78e minuut toen Danny Mol met een droog geplaatst schot attent reageerde voor de 2-1.

In een spannende slotfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer en kregen de gasten nog een goede kans op de gelijkmaker, maar met een uitstekende redding hield Reaal doelman Patrick van de Waterlaat zijn team overeind.

Bij Reaal Dronten ontbraken Mark de Ridder, Luc de Ridder, Giovanni Wegman, Jasper Vogelzang, Bjarne Panhuise en Ilsam Hursepuny.

Ondanks deze tegenvallers stond er toch nog een redelijk sterk team binnen de lijnen.

Op doel als vanouds keeper Patrick van de Waterlaat.

Het centrale verdedigingsblok Stefan Wermers en Branko Huiberts werd geflankeerd door de beide backs Jay Vahl en Daan Boutkan.

Op het middenveld zorgden Adil Elmorabit, Nick Halfwerk en Jeffrey van den Brakel voor de juiste balans richting de frontlinie met Jelle Zaal, spits Nordin Hettinga en Danny Mol.

De reservebank was met Remco Drenth, King Accasi, Thomas Bremer, Emre On en Frank Boutkan goed gevuld.

Eerder dit seizoen was de heenwedstrijd in Hattemerbroek in een 3-3 gelijkspel geeindigt.

Vorig seizoen gingen de Reaalisten thuis met 0-3 onderuit en dus hadden de rood zwarten nog iets goed te maken.

In een rommelige beginfase hadden de Noord Veluwe Boys het initiatief en kregen de gasten meteen twee corners te nemen.

Deze corners leverden nog niets op maar in de vierde minuut stonden de Reaalisten op een snelle 0-1 achterstand.

Een splijtende dieptepass werd door de Reaal verdediging totaal verkeerd beoordeelt en viel precies goed voor de voeten van Ronald Winter.

Deze grillige en onberekenbare spits van de Noord Veluwe Boys nam de bal in de loop mee en scoorde vervolgens met een bekeken schuiver in de verre hoek de snelle 0-1 voor de blauwe boys.

Na dit doelpunt van Ronald Winter trokken de Drontenaren vol goede moed ten strijde en waren er drie kansjes te zien.

Een slim steekballetje van uitblinker Adil Elmorabit op Jelle Zaal werd ternauwernood onderschept waarna het schot van Nordin Hettinga door de Veluwse doelman werd gepareerd.

Even later vonden Jelle Zaal en opnieuw Nordin Hettinga deze doelman op hun weg.

Ondanks het felle offensief van Reaal Dronten bleven de Noord Veluwe Boys op de snelle counter loeren.

Er waren een paar gevaarlijke uitbraken en counters te zien waarbij de Reaal verdediging alle zeilen moest bijzetten.

De gasten probeerden de linies kort op elkaar te houden en oogden scherp en fel in de onderlinge duels.

Met name Rowan van de Belt, Ronald Winter en aanvoerder Jordi Veldman bleven de openingen in de haperende Reaal verdediging zoeken.

De gasten kregen drie kansjes, maar een schot van Alwin van de Beek werd geblokt en een poging van Rowan van de Belt zeilde voorlangs.

Een afvallende bal werd door Ronald Winter op zijn pantoffel genomen maar verdween naast het Reaal doel.

Aan de andere kant lanceerde Jeffrey van den Brakel met een vlijmscherpe steekbal Jelle Zaal die zijn schot rakelings voorlangs het doel zag gaan.

In de 28e minuut kon verdediger Branko Huiberts niet meer verder en kwam voor hem de grillige opkomende back King Accasi binnen de lijnen.

Er volgde een omzetting want Daan Boutkan ging nu centraal achterin spelen om Stefan Wermers te ondersteunen.

Rond de 30e minuut waren er twee goede kansen voor Reaal Dronten.

Invaller King Accasi gaf meteen zijn visitekaartje af en stond met twee perfecte voorzetten aan de basis bij beide mogelijkheden.

Met een oogstrelende pass stuurde Jeffrey van den Brakel de bal richting de achterlijn waar King Accasi iedereen te snel af was.

De voorzet van King Accasi werd bij de tweede paal door Jelle Zaal tegen buitenkant paal geschoten.

Daarna veroorzaakte een indraaiende voorzet van King Accasi een rommelige scrimmage voor het veluwse doel waar niemand kon profiteren.

Vlak voor rust viel de in de 43e minuut de dikverdiende 1-1 gelijkmaker.

Hier ging een prachtige snelle aanval via Jeffrey van den Brakel aan vooraf die wederom blindelings King Accasi wist te bereiken.

De voorzet van King Accasi werd door Nordin Hettinga op waarde geschat en snoeihard verwoestend tegen de touwen geschoten voor de 1-1 gelijkmaker.

Dit doelpunt van Nordin Hettinga kreeg extra glans en een zilveren randje toen dit zijn 25e doelpunt voor Reaal bleek te zijn.

Na dit doelpunt verschenen namens Reaal ook nog Danny Mol en Jelle Zaal dreigend voor het doel, maar er werd niet meer gescoord.

Met een 1-1 stand gingen we rusten.

In de tweede helft werd de hardwerkende moegestreden Nick Halfwerk door Remco Drenth vervangen.

De Reaalisten kregen meteen drie goede kansen om op voorsprong te komen, maar pogingen van Adil Elmorabit, Jelle Zaal en Nordin Hettinga leverden niets op.

Een vrije trap van Daan Boutkan spatte tegen de paal uiteen en bij een indraaiende corner van Jelle Zaal konden de Reaal aanvallers niet profiteren.

De gasten uit Hattemerbroek moesten nu terug in de verdedigende stellingen en konden lange tijd niet meer gevaarlijk worden.

Met diepe hoge ballen probeerden de Boys voorin iets te forceren, maar de verdediging van Reaal greep telkens goed in.

In de 75e minuut diende zich de eerste goede kans voor de gasten aan en werd het meteen gevaarlijk toen Ronald Winter op avontuur werd gestuurd.

Met een uitstekende redding stond Reaal doelman Patrick van de Waterlaat op de goede plek.

Hierna nam Reaal het heft weer in handen en werd een voorzet van Jeffrey van den Brakel op Danny Mol ternauwernood onderschept.

Op het middenveld ging uitblinker Adil Elmorabit voorop in de strijd en ontpopte Adil zich als de grote motor en aanjager bij Reaal Dronten.

Een ziedend afstandsschot van Adil zeilde rakelings naast het doel.

In de 78e minuut kwam het hardwerkende Reaal Dronten op een verdiende 2-1 voorsprong.

Dit doelpunt kwam op een vreemde manier tot stand want bij een voorzet van Jeffrey van den Brakel kwam een speler van Noord Veluwe Boys bij een duel ten val, maar ondanks felle protesten van de gasten liep het spel door en reageerde Danny Mol heel attent door de bal op te pikken en heel beheerst tegen de touwen te schieten voor de 2-1 voorsprong voor Reaal Dronten.

De rapen waren nu gaar, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Wim Weuring uit Zwolle gaf geen krimp en keurde dit Reaal doelpunt terecht goed.

De gasten probeerden nu uit alle macht terug te komen en namen risico door achterin grote ruimtes prijs te geven.

In alle tumult liepen de emoties soms hoog op bij de Noord Veluwe Boys waar drie spelers een gele kaart kregen voorgeschoteld.

Reaal kreeg nu vanuit de omschakeling twee goede kansen om het duel op slot te gooien.

Een listig boogballetje van Nordin Hettinga had een beter lot verdiend, maar werd fraai gepareerd door de veluwse doelman waarna ook Danny Mol ternauwernood werd gestuit.

In de 88e minuut hield iedereen zijn adem in toen de Noord Veluwe Boys een grote kans kregen.

Een gevaarlijke voorzet belandde bij de tweede paal waar Rowan van den Belt plotseling opdook.

Met een geweldige redding hield Reaal doelman Patrick van de Waterlaat zijn team overeind.

In de laatste minuten kreeg Reaal via Nordin Hettinga en Remco Drenth nog twee goede mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord.

Met een zwaarbevochten 2-1 overwinning stapten de Reaalisten opgelucht, tevreden en voldaan van het veld.

De man van de wedstrijd werd de grote turbomotor Adil Elmorabit.

Bij de gasten werd aanvoerder Yordi Veldman als man van de wedstrijd uitgekozen.

De Reaalisten zijn de komende twee weken vrij en komen pas op zaterdag 7 Maart weer in actie.

Dan gaat Reaal Dronten onderaan de IJsseldijk bij het sterke SV Zalk op bezoek.

De gele ridders van Veecaten speelden vandaag in de IJsselstreekderby met 1-1 gelijk bij VV Wilsum.

Er staan de komende twee weken geen oefenwedstrijden gepland, maar het team onder de 23 komt nog wel in actie.

Aanstaande maandagavond speelt het jonge Reaal onder de 23 een thuiswedstrijd tegen de beloften van Batavia 90 uit Lelystad.