Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Verhuizen van studenten uit Dronten-noord gaat moeizaam: „Moet op basis van vrijwilligheid”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten schiet nog niet erg op met het terugbrengen van het aantal studentenhuizen in Dronten-noord. „Eén van de opties die wij onderzoeken is het aanbieden van alternatieve bouwlocaties aan de huiseigenaren”, meldt de gemeente in een conceptnota.

De behandeling van de nota over de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten is door B en W uitgesteld tot mei. Wel is de door het bureau Twynstra Gudde opgestelde conceptnota gepubliceerd. Daarin wordt beschreven dat het proces in Dronten-noord moeizaam verloopt.

Morinel, Grutto en Oeverloper

In november 2018 maakte de gemeente bekend dat het aantal studentenhuizen in de Morinel, Grutto en Oeverloper zou worden teruggebracht. B en W wilden daar geld voor uittrekken. Het lijkt er inmiddels op dat wethouder Peter van Bergen iets te hard van stapel is gelopen, want tot nu toe heeft dat voornemen tot niets geleid .

Het grootste probleem is dat de studentenwoningen volledig legaal zijn. Dit heeft te maken met een fout, die in het verleden in de bestemmingsplannen was geslopen.

Die fout is in 2016 hersteld, maar voor de bestaande studentenhuizen was dat te laat. De gemeente is nu dus afhankelijk van de vrijwilligheid van de huiseigenaren.

Verleiden

Momenteel probeert de gemeente deze huiseigenaren te verleiden om toch de bewoning door studenten te beëindigen. Er wordt met name gesproken met huiseigenaren die mogelijk geïnteresseerd zijn in alternatieve bouwlocaties.

„Onze inzet is om al in 2020 één of meerdere studentenwoningen in Dronten-noord op te heffen”, aldus de conceptnota „Of wij daarin succesvol zullen zijn is nog onzeker.”

Studentenhuisvesting

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden