Studentenhuis in Dronten.
Studentenhuis in Dronten. © Eelco Lindhout (archieffoto)

Nieuwe aanvragen voor studenten in woonwijken van Dronten vanaf mei weer welkom

Gemeente

DRONTEN - Vanaf mei mogen er weer nieuwe aanvragen worden ingediend voor woningen met studenten en arbeidsmigranten in de woonwijken van Dronten. Dat kondigen B en W aan in een conceptnota.

Het afgelopen jaar werden nieuwe aanvragen voor studentenwoningen niet in behandeling genomen. De gemeente was bezig met het opstellen van nieuw beleid en in afwachting daarvan mochten er geen woningen bij komen onder het oude beleid.

De regels wèrken

B en W willen dat nieuwe beleid in mei laten vaststellen door de gemeenteraad. Vanaf dat moment heft de gemeente de tijdelijke stop op vergunningverlening op. Dat gebeurt omdat volgens het gemeentebestuur gebleken is dat het huidige regels wèrken. In die regels is onder andere vastgelegd dat geen nieuwe vergunningen worden afgegeven als er binnen een cirkel van 100 meter al een ander studentenhuis is.

De tijdelijke maatregel kan volgens het conceptrapport ook worden opgeheven, omdat er gewerkt wordt aan een oplossing voor de problemen in Dronten-noord en aan nieuwe grootschalige huisvesting van studenten.

Studentenhuisvesting

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden