Afbeelding
eigen foto

Koor van Heleen van Els met voorstelling ‘Menens’ in Ludgeruskerk en De Voorhof

Cultuur

DRONTEN / BIDDINGHUIZEN - Een door Heleen van Els samengesteld koor en orkest met inwoners van Biddinghuizen en omstreken treedt op zondag 8 maart (15 uur) op in de Ludgeruskerk in Dronten. Daarna volgen er optredens in Lelystad en Kampen en op zondag 29 maart (15 uur) wordt de reeks afgesloten in De Voorhof in Biddinghuizen.

Heleen van Els heeft de muziek en tekst geschreven voor ‘Menens’. Het stuk over de vernietiging van de aarde door de mensheid is bedoeld voor koor, piano’s, harmonium, viool, contrabas en slagwerkers.

Veertig mensen

Koor en orkest bestaan uit veertig mensen. Vanaf januari hebben zij wekelijks geoefend. De voorstelling bestaat niet alleen uit muziek en zang, maar ook uit toneel. In het stuk zijn monologen verwerkt van de indiaan Seattle, astronaut Wubbo Ockels en klimaatactiviste Greta Thunberg.

„De tekst is pittig, maar nooit verwijtend of kwetsend”, aldus Heleen van Els, „We erven de aarde niet van onze ouders, maar lenen haar van onze kinderen. We zijn allemaal verantwoordelijk, maar voelen ons ook machteloos als eenling. En toch: alle beetjes kunnen helpen.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden