De vestiging van Donker Groen in Dronten.
De vestiging van Donker Groen in Dronten. Google Streetview

Donker Groen moet gewoon het volle pond betalen voor beschadigen van etalageruiten

Algemeen

DRONTEN - Tijdens maaiwerkzaamheden bij de firma Beterbad in Dronten heeft Donker Groen in 2017 de etalageruiten van een buurman beschadigd. De rechter in Leeuwarden heeft in hoger beroep bepaald dat het hoveniersbedrijf de volledige schade moet vergoeden.

Het ging op bedrijventerrein Business Zone Delta om zes beschadigde ruiten van ongeveer 2,5 bij 2,5 meter. De kantonrechter heeft de kosten indertijd op bijna 6.000 euro bepaald.

Geen nieuwe ruiten

Donker Groen ging in hoger beroep. Dat het hoveniersbedrijf aansprakelijk is en de schade moet betalen, daar is het bedrijf het wel mee eens. Donker Groen wijst er echter op dat het geen nieuwe ruiten waren. Zij vinden dat ze de reeds verstreken levensduur van de ruiten in mindering mogen brengen op het totaalbedrag. Daarmee komen zij uit op 3.500 euro.

In hoger beroep heeft de rechter bepaald dat Donker Groen niet kan aantonen dat de buurman voordeel geniet van het vervangen van de ruiten. De eis is daarom afgewezen en Donker Groen moet ook de kosten van het hoger beroep nog eens betalen: ruim 2.500 euro.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden