Ferdinand Zomerman met de 'skyline'.
Ferdinand Zomerman met de 'skyline'. screenshot videonotulen gemeente Dronten.

Ferdinand Zomerman krijgt ‘de skyline van Dronten’ bij afscheid van de gemeenteraad

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten nam vanavond na negen jaar afscheid van CDA-gemeenteraadslid Ferdinand Zomerman. Als cadeau kreeg hij een afbeelding van ‘de skyline van Dronten’.

Burgemeester Jean Paul Gebben sprak het scheidende raadslid toe. Hij vertelde over zijn twee passies: economische zaken en financiën. Ook zijn deelname aan het EO-televisieprogramma ‘Mannen in het Wild’ werd genoemd: „Daar leerde je dat je keuzes mocht maken.” Zomerman erkende recentelijk dat hij moeilijk een balans kon vinden tussen werk en privé. Dit vormde voor hem de aanleiding om te stoppen met het raadswerk.

„Ik was misschien niet altijd de makkelijkste”, erkende de CDA’er in zijn korte afscheidswoord. Hij riep de raad en vooral het college van B en W op om het debat te blijven voeren. Vervolgens kreeg hij van zijn mede-raadsleden een staande ovatie.

Coletta Dorenbos

Zomerman wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Coletta Dorenbos. Zij was onlangs ook al enige tijd raadslid vanwege het zwangerschapsverlof van Brenda Berghorst. Dorenbos werd vanavond beëdigd.