Flevo-scouts
Flevo-scouts ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Flevo-scouts via trap naar Wisentbos: „We moeten nu glibberend en glijdend naar beneden”

Algemeen

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, komen er twee trappen, zodat de Flevo-scouts vanaf hun terrein naar de Gildepenningdreef kunnen en aan de andere kant van de brug weer naar beneden naar het Wisentbos. Het college stelt de raad voor om hiervoor 25.000 euro beschikbaar te stellen.

Inwoners van de gemeente Dronten hebben vorig jaar 46 ideeën ingediend voor de gemeentebegroting van 2020. Het plan van de Flevo-scouts was daar eentje van. Het werd door de gemeenteraad in de top tien van beste ideeën gezet. Als het aan B en W ligt, is het één van de vijf plannen die daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Versleten trapje

De Flevo-scouts hebben al 55 jaar activiteiten in het Wisentbos. „We kunnen via een versleten trapje omhoog om op de brug te komen, maar aan de andere kant moeten we altijd glibberend en glijdend naar beneden. Is het mogelijk om de ene trap op te knappen en aan de andere kant een trap te maken zodat ook de kleinsten van 5 jaar veilig naar beneden kunnen?”, vroeg de club aan de gemeente.

B en W stellen voor om hier ‘prefab’ trappen met fietsgoten aan te brengen. Samen met de aan te leggen paden denkt het gemeentebestuur dat dit 25.000 euro kost.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden