Minder politie bij wielerevenementen.
Minder politie bij wielerevenementen. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Minder politie bij wielerevenementen leidt tot nieuw parcours voor Zuiderzeeronde in Dronten (afgelast)

Sport

DRONTEN - Op zaterdag 25 april wordt voor de negende keer de Zuiderzeeronde gehouden. De wielerklassieker voor junioren en elites/beloften krijgt dit jaar een nieuw parcours in verband met een verminderde inzet van politie.

Beide wedstrijden starten dit jaar aan de Jupiterweg bij het Ichthus College. De junioren gaan na de start (09:30 uur) richting Roggebot en rijden daar drie omlopen alvorens na ruim 100 kilometer rond 12.15 uur te finishen op De West in Dronten.

De middagwedstrijd begint om 13:45 uur en wordt verreden over drie grotere omlopen in Oostelijk Flevoland: richting Roggebot en Biddinghuizen. Er is steeds een doorkomst in Dronten op De West, waar rond half zes ook wordt gefinisht.

Enthousiaste wielerliefhebbers

De organisatie is weer in handen van enthousiaste wielerliefhebbers uit Dronten en omgeving met ondersteuning van een groot aantal vrijwilligers. Het evenement in Dronten staat onder auspiciën van de stichting Wielerevenementen De IJsselstreek en de wielerbond KNWU.

De wedstrijd in de middag maakt deel uit van de clubcompetitie van de KNWU, waarin 30 clubs strijden over negen nationale wedstrijden om de titel ‘beste wielerclub van Nederland’. „Dronten is die dag dus wederom trotse gastheer van de Nederlandse wielersport”, aldus de organisatie.

Informatie

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden