Fietsen in winkelcentrum Suydersee.
Fietsen in winkelcentrum Suydersee. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente stelt dat er wel degelijk wordt gecontroleerd op fietsen en auto’s in Suydersee

112

DRONTEN - „Handhaving in het centrumgebied gebeurt zeker.” Dit schrijven B en W in antwoord op een inwoner, die klaagt over auto’s, fietsen en bromfietsen in winkelcentrum Suydersee. „Controles worden structureel uitgevoerd”, aldus het gemeentebestuur.

De inwoner schreef over fietsen en bromfietsen in het winkelcentrum: „Toezicht hierop is minimaal. Zelfs de agenten rijden met fietsen rond. Zij behoren toch het voorbeeld te geven? Fietsers hebben lak aan de regelgeving, terwijl er toch duidelijk een verbodsbord staat.”

Ook auto’s zijn voor deze inwoner een bron van ergernis: „Ik zie regelmatig dat de paaltjes aan de Meerpaalzijde, de Kop van het Ruim en aan de zijde bij het gemeentehuis niet omhoog staan.”

Leefbaarheid

„Het gevoel van rustig winkelen is er zo niet meer, want als je een winkel uitkomt, moet je eerst links, rechts, links kijken voordat je de deur uitstapt of over wilt steken", aldus de klager.

„Nu men zo druk doende is om de leefbaarheid van dit winkelcentrum te vergroten om meer reuring te verkrijgen is toezicht op de regelgeving volgens mij van groot belang. Ik denk dat een ieder hiermee gebaad is.”

Overleg

B en W antwoorden dat er een vast overleg is tussen ondernemers, politie en gemeente om knelpunten in het centrum te bespreken, af te stemmen en aan te pakken: „Een van die problemen die spelen bij fietsen, zijn het stallen hiervan en de fietswrakken in het centrum en bij het station."

„In samenwerking met de buitendienst van De Reest pakken we dit nu zoveel als we kunnen op.” Het college voegt er meteen aan toe dat er slechts beperkte mankracht voorhanden is.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden