De doodlopende weg naar de ijsbaan.
De doodlopende weg naar de ijsbaan. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Politie lost waarschuwingsschoten en schiet autobanden lek bij 31-jarige man uit Hilversum

112

DRONTEN - Er zijn zaterdag in de vroege ochtend waarschuwingsschoten gelost bij de arrestatie van een man in Dronten. Dat heeft de politie twee dagen later bekendgemaakt. Ook werden de autobanden van de verdachte lekgeschoten.

Eerder werd al bekend dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een man is aangehouden bij de ijsbaan en manege aan de Eskilomlaan in Dronten. Het blijkt te gaan om een 31-jarige inwoner van Hilversum.

Lange achtervolging

„Tegen middernacht zagen surveillerende agenten een automobilist op de Te Veenweg Zuid in Eemnes rijden die de agenten wilden controleren. Na een stopteken ging de automobilist er vandoor, en volgde een lange achtervolging – via onder andere de A27 - tot Dronten”, aldus de politie.

Uiteindelijk stopte de man bij de doodlopende straat naar de ijsbaan in Dronten. „Agenten gaven het bevel dat hij uit de auto moest komen. Daarop begon de man met zijn auto te keren en reed op de agenten in. Daarop losten collega’s waarschuwingsschoten en werden de autobanden lek geschoten.”

Kon geen kant op

„De 31-jarige verdachte bleef ondanks deze situatie stukjes heen en weer rijden, maar kon geen kant op. Intussen werd het arrestatieteam ingeschakeld, die uiteindelijk de man wist aan te houden.”

Bij de man is een bloedproef afgenomen voor onderzoek naar drugs- en alcoholgebruik en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden in afwachting van behandeling van de zaak bij het Openbaar Ministerie.

Aanhouding