Afbeelding
Gentle07

Eerste coronabesmetting in Flevoland vastgesteld bij vrouw in Zeewolde

Algemeen

DRONTEN - GGD Flevoland heeft bekendgemaakt dat de eerste besmetting met het coronavirus in Flevoland is vastgesteld. Het betreft een vrouw in Zeewolde, die was teruggekeerd uit Ć©Ć©n van de risicogebieden.

De vrouw is onderzocht door de GGD door middel van bemonstering: ā€žDe uitslag is positief en dus is er sprake van besmetting.ā€ De patiĆ«nt verblijft in thuisisolatie: ā€žDat betekent dat ze thuis moet blijven gedurende de tijd dat zij besmettelijk is. Haar gezinsleden hebben geen klachten, maar blijven dezelfde periode ook thuis.ā€

De GGD gaat uitzoeken wie er in contact zijn geweest met deze vrouw. Hun gezondheidssituatie wordt gedurende twee weken dagelijks in de gaten gehouden.

Informatie

Inwoners worden voor informatie verwezen naar de websites van het RIVM en de Rijksoverheid en naar het landelijke informatienummer 0800-13 51.

GGD Flevoland adviseert om de landelijke richtlijnen op te volgen: ā€žDat betekent vaak de handen wassen, niezen/hoesten in de elleboog en na gebruik papieren zakdoekje wegwerpen.ā€

Coronavirus

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden