Roelof Siepel
Roelof Siepel ©maartenheijenk.nl

B en W maken haast met gesprek over nieuwe woningbouwlocaties in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten gaat waarschijnlijk deze maand al praten over eventuele nieuwe woningbouwlocaties. Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) zei dat gisteravond in antwoord op vragen over de in de Tweede Kamer aangenomen motie voor 100.000 extra woningen in Flevoland.

Het was Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) die het onderwerp ter sprake bracht tijdens de discussie over de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. Hij wees op de keuze van de Tweede Kamer en wilde van de wethouder weten hoe Swifterbant onderdeel kan uitmaken van een versnelde woningbouw in de gemeente Dronten.

Lazise Hillebregt (D66) vroeg of de nieuwbouwwijk sneller kan worden gerealiseerd dan gepland: „Want we kennen de woningnood en we weten wat er deze week is gebeurd in de Tweede Kamer.”

Later deze maand

„Ik meen dat wij later deze maand met de raad in gesprek gaan over de woningbouwstrategie”, antwoordde wethouder Siepel, „Dan komt vanzelf de vraag aan de orde: hoe gaan wij om met de uitdaging die op dit moment op het bordje van Flevoland ligt?”

Volgens Siepel wordt er op dat moment gesproken over de gevolgen van de nieuwe ontwikkelingen voor de bestaande woningbouwlocaties: „Moeten we versnellen, intensiveren? En wat betekent dit eventueel ook voor nieuwe locaties in de gemeente Dronten?”

Honderdduizend woningen