Roelf Raterink (PvdA)
Roelf Raterink (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Van Werven komt opeens met nieuwe weg tussen Biddingringweg en Oldebroekerweg

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De discussie over wel of niet uitbreiden van de firma Van Werven in Biddinghuizen kreeg gisteravond een opvallende wending. Directeur Ton van der Giessen van het bedrijf kwam met het idee op de proppen om het eerste deel van een rondweg voor Biddinghuizen aan te leggen: een verbinding tussen de Biddingringweg en de Oldebroekerweg.

Bij de vraag of Van Werven mag verdubbelen op de huidige locatie vormen de verkeersstromen een probleem. Met een nieuwe rondweg lijkt dat in één keer opgelost.

„Wij willen daarover meedenken”, zei Van der Giessen. Volgens de ondernemer wordt het dorp Biddinghuizen met zo’n weg ontlast. Het zou bijvoorbeeld betekenen dat het vrachtverkeer van en naar het bedrijventerrein om het dorp heen rijdt.

De kosten van de brug

Probleem is wel dat er een kanaal tussen ligt, zag Roelf Raterink (PvdA): „Maar als u de kosten van de brug voor uw rekening neemt, kunt u met ons als gemeenteraad wel praten.” VVD’er Paul Gach werd meteen enthousiast: „In dat voorstel van de PvdA kunnen wij ons wel vinden.”

Van der Giessen temperde het enthousiasme van beide heren. Hij wil het gedeelte van de rondweg over het eigen terrein van Van Werven wel voor zijn rekening nemen: „Maar of er dan ook nog een brug bij kan, dat moeten we eerst maar eens met elkaar bespreken… Want ik heb niet het idee dat het uw bedoeling is dat het een tolbrug wordt.”

Van Werven

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden