Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ontwerpteam Swifterbant houdt optie open voor 80 kilometer per uur op de Biddingweg

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Biddingweg bij Swifterbant is vorig jaar overgedragen van de provincie naar de gemeente. Het idee daarbij was, dat nu de maximum snelheid kan worden teruggebracht van 80 naar 50 kilometer per uur. Het ontwerpteam, dat zich bezighoudt met de plannen voor Swifterbant-zuid, houdt echter de optie open dat het 80 blijft.

Het ontwerpteam presenteerde donderdag drie schetsen aan de gemeenteraad. Bij twee van die drie ontwerpen wordt de nieuwbouwwijk ontsloten via de Bisonweg. „Als we daarvoor kiezen, kan de Biddingweg 80 kilometer per uur blijven”, zei Joyce van Mook namens het team.

Bloemenzoom

Willemien Wever (CDA) had daar haar twijfels bij. Zij vroeg aandacht voor een goede verbinding tussen Swifterbant-zuid en het dorpscentrum. Aan de bewoners van de Bloemenzoom is toegezegd dat zij een aansluiting op de Biddingweg krijgen. Wever vroeg zich af hoe deze wijk dan verbonden wordt met Swifterbant-zuid.

Namens wethouder Roelof Siepel zei één van de ambtenaren dat het geplande terugbrengen van de maximum snelheid onder andere te maken heeft met die nieuwe aansluiting van de Bloemenzoom.

Swifterbant-zuid

Biddingweg

.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden