Sippie Broersma
Sippie Broersma eigen foto

Sippie Broersma is de nieuwe dirigent van kamerkoor Vox Flevium uit Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het kamerkoor Vox Flevium heeft sinds vorige maand een nieuwe dirigent. Sippie Broersma uit Sneek is de opvolger van Rachel Kieneker-Munneke.

Rachel Kieneker heeft de opleiding koordirectie cum laude afgesloten. Zij zet haar carrière voort met het dirigeren van een semiprofessioneel kamerkoor.

Liefde voor ensemblezang

Sippie Broersma werd in 1983 geboren in Zwolle. In haar jeugd speelde zij dwarsfluit en piano. Toen zij op 11-jarige leeftijd in het Concertgebouw het Nederlands Kamerkoor hoorde, voelde zij voor het eerst de liefde voor ensemblezang.

Na haar studie aan het conservatorium heeft Broersma bij verschillende professionele ensembles gezongen met grote dirigenten. Drie jaar geleden startte zij met een dirigentenopleiding in Utrecht. Behalve in Swifterbant is zij ook dirigent van Het Sneeker Cantatekoor.

Woensdagavond

Vox Flevium repeteert iedere woensdag (20 uur) in De Hoeksteen. Belangstellenden zijn welkom om een keer mee te zingen: „Wij zoeken uitbreiding bij alle stemsoorten, maar vooral bij de bassen en tenoren.”