De verkeersteller aan De Sikkel.
De verkeersteller aan De Sikkel. eigen foto

Dure verkeersteller gestolen bij campus: „Hoop dat iemand ‘m ergens heeft zien liggen”

112

DRONTEN - Van het fietspad bij De Sikkel, op de fietsroute tussen het dorp en de campus, is eind februari een verkeersteller gestolen. „Deze teller vertegenwoordigt een behoorlijke waarde en bevat onderzoeksgegevens voor de gemeente Dronten”, zegt Wim van der Heide. Hij vraagt de Drontenaren om hem te helpen het apparaat terug te vinden.

De teller stond in het gras vergrendeld met wat ‘een dubbel draaispit’ wordt genoemd. Het vergt veel moeite om zo’n teller los te trekken en inclusief alle kabels mee te nemen. De firma X Stream Traffic Consultancy uit Balk hoopt dan ook dat iemand gezien heeft wat er is gebeurd en zich meldt.

Binnen een week

De teller lag er nog geen week toen hij werd gestolen. X Stream Consultancy heeft inmiddels haar licht opgestoken bij de gemeente Dronten, de politie en bij omwonenden, maar dat heeft nog niets opgeleverd.

Het enige is, dat een bewoner heeft gemeld ‘m op donderdagavond 27 februari nog gezien te hebben. Zelf is de ondernemer er vrijdag 28 februari geweest: „En toen was hij pleite.”

De eerste keer

Enkele jaren geleden werd aan de Colijnweg een teller van hetzelfde bedrijf enkele keren vernield. „We hebben eigenlijk weinig last van dit soort zaken”, aldus Van der Heide, „Heel af en toe wordt er iets stukgemaakt, dat was aan de Colijnweg ook het geval. Maar een teller volledig weghalen… het is bij mij de eerste keer dat dit gebeurt.”

„Ik hoop dat iemand ‘m ergens heeft zien liggen, misschien in de bosjes in de buurt ofzo.” De eigenaar van X Stream Consultancy is al aan het dreggen geweest in het nabijgelegen water: „Maar dat heeft alleen een paar winkelkarretjes opgeleverd.”

Tips en meldingen:

 De teller lag stevig aan de ketting.
 Voorbeeld van een vergelijkbare teller.
 De locatie aan De Sikkel.
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden