Jeroen van der Meer (Asv Dronten)
Jeroen van der Meer (Asv Dronten) © Ringfoto Doornbos

Dikke overwinningen voor asv Dronten en Reaal: allebei een zevenklapper

DRONTEN - Een zeer succesvol weekend voor de voetballers uit Dronten, want asv Dronten en Reaal Dronten kwamen zaterdag beide tot een zevenklapper. Asv Dronten versloeg Lelystad'67 met 7-0, Reaal won met liefst 3-7 van Zalk.

In de tweede klasse G was het een feest voor asv Dronten, want het uitgeklede Lelystad'67 werd op een vette nederlaag getrakteerd. De Lelystedelingen hielden het doel een kwartier lang schoon, maar moesten vervolgens toezien hoe Kelson Raven de score opende. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, maar in de tweede vloog de ene na de andere bal binnen.

Jeroen van der Meer was tien minuten na rust goed voor de 2-0, waarna Jodi de Boer ook trefzeker was. Diezelfde Van der Meer tilde de score naar 4-0 en daarmee was het voor Lelystad'67 nog niet gedaan. Dylan van der Stoel maakte 5-0, De Boer 6-0 en het slotakkoord was weer voor Van der Stoel. Hij maakte de zevende Drontense goal en zorgde daarmee voor de eindstand: 7-0.

Reaal haalt uit in Zalk
Ook voor Reaal Dronten was het een prima zaterdag, want de ploeg haalde op bezoek bij Zalk flink uit. Door treffers van Danny Mol (twee) en Jeffrey van den Brakel was het binnen de kortste keren al 0-3. Zalk deed daarna nog wel iets terug, maar een wedstrijd werd het niet meer. Adil el Morabit, Jelle Zaal en Mol en Van den Brakel waren in het restant nog goed voor Reaal-goals, terwijl Zalk nog twee keer trefzeker was.

Een belangrijke zege voor de Drontenaren, zeker met het oog op de ranglijst. Reaal heeft weer enigszins de aansluiting met de bovenliggende ploegen, waardoor het in ieder geval weer om iets speelt.

Eigen verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

In een doelpuntrijk voetbalspektakel wint een oppermachtig, dominant, gedreven en ontketend Reaal Dronten met 3-7 bij SV Zalk. De rood zwarten kenden een bliksemstart en stonden binnen tien minuten op een riante en comfortabele 0-3 voorsprong. Telkens als SV Zalk leek terug te komen sloegen de Reaalisten precies op het juiste moment meedogenloos toe.

Bij een 3-5 tussenstand kregen de Gele Ridders uut Zalk een strafschop te nemen die op geweldige wijze door Reaal doelman Patrick van de Waterlaat werd gekeerd waarna de Drontenaren naar een 3-7 eindstand konden uitlopen.

Na een aantal jaren trouwe dienst nam onze vaste vlagger Arno van t Hul vandaag afscheid bij het eerste team.Vanwege zijn drukke baan als trucker kan Arno niet alle zaterdagen met het eerste mee, maar zal hij wel als invaller achter de hand beschikbaar blijven en ook op de zondag actief blijven bij Reaal Dronten. Onze medische staf Function Fysio praktijk van Dorian van Garderen opende vandaag zijn deuren van zijn fonkelnieuwe fysiopraktijk in Lelystad.

Eerder dit seizoen had Reaal de thuiswedstrijd met 0-2 verloren, maar deze middag was alles anders en namen de rood zwarten sportieve revanche. Meteen vanaf de aftrap was het al raak toen na 36 seconden Nordin Hettinga met een listig steekballetje Danny Mol wist te bereiken. Met een bekeken schuivertje scoorde Danny Mol de snelle 0-1 voor Reaal Dronten.

Na deze 0-1 probeerde SV Zalk de openingen te zoeken en moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat twee keer in actie komen om schoten van Simon van Halm en Michel Hamer te pareren. In de 5e minuut lanceerde Giovanni Wegman met een steekbal binnendoor Danny Mol die nu op volle snelheid lag en de doelman omspeelde. Vanuit een moeilijke hoek scoorde Danny Mol op fraaie wijze de 0-2 voor Reaal Dronten.

In de 10e minuut kreeg Jeffrey van den Brakel het op zijn heupen en was het opnieuw raak. Op onnavolgbare wijze slalomde Jeffrey van den Brakel zich een weg door de geel zwarte defensie om vervolgens op subtiele wijze de 0-3 tegen de touwen te schieten. Deze 0-3 binnen tien minuten was een ongekende weelde en luxe voor het getergde en ontketende Reaal Dronten.

De thuisploeg probeerde nu op alle manieren terug te komen en verscheen drie keer dreigend voor het Reaal doel waar doelman Patrick van de Waterlaat een paar goede reddingen liet zien. Bij afstandsschoten van Michel Hamer, Simon van Halm en Jeremy van Dijk bracht Patrick van de Waterlaat fraai redding.

In de 17e minuut kreeg SV Zalk na een handsbal een strafschop te nemen. Deze strafschop werd door Jeroen van den Bosch strak in de hoek geschoten voor de 1-3 aansluitingstreffer. Na deze 1-3 roken de Gele Ridders bloed en probeerde SV Zalk voorin iets te forceren.

Er ontstonden grote ruimtes achter de linies waar Reaal Dronten naar hartelust kon counteren. In de 25e minuut een snelle uitbraak van Reaal Dronten met een slimme snelle actie van Jeffrey van den Brakel. Met een perfecte steekbal werd Danny Mol gevonden, maar de doelman van SV Zalk greep net op tijd in.

Na een paar halve kansjes voor SV Zalk kwam Reaal weer opzetten en zorgde Adil Elmorabit met een droge knal in de korte hoek voor de 1-4 voorsprong in de 30e minuut. De meegereisde Reaal supporters konden hun ogen niet geloven en knepen elkaar nog eens stevig in de armen. De trainer van SV Zalk greep nu in en paste meteen wat aanpassingen toe. Middenvelder Jeroen van den Bosch viel geblesseerd uit en werd door Emiel Post vervangen.

In de 35e scoorde SV Zalk weer tegen en was het Michel Hamer die met een snoeihard verwoestend schot in de korte hoek de 2-4 liet aantekenen. Hierna werd SV Zalk nog twee keer gevaarlijk en zeilde een indraaiende corner rakelings voorlangs het doel. Vlak voor rust had Reaalist Danny Mol de trekker moeten overhalen, maar oog in oog met de Zalker doelman vergat hij te scoren. Met een 2-4 voorsprong voor Reaal gingen we na een heerlijke levendige eerste helft rusten.

In een aantrekkelijke levendige tweede helft golfde het spel in een hoog tempo op en neer. De thuisploeg probeerde iets te forceren, maar moesten constant waken voor de snelle counters en uitbraken van Reaal Dronten. De eerste kansen waren voor Reaal toen Jeffrey van den Brakel en Nordin Hettinga dreigend opdoken. Beide pogingen zeilden rakelings voorlangs het vijandelijke doel. Een harde kopbal van uitblinker Danny Mol werd in twee instanties met de nodige moeite door de doelman van Zalk gepareerd. Bij een verraderlijke schot van Remco Drenth moest de Zalker doelman opnieuw in actie komen.

Gaandeweg liet ook SV Zalk zich weer voorin zien en moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat weer twee keer in actie komen. In de 65e minuut kwam Reaal er weer razendsnel uit en lanceerde Jay Vahl met een prachtige dieptepass Nordin Hettinga. Oog in oog met de Zalker doelman vergat Nordin de trekker over te halen. Ondertussen was bij Reaal Dronten het grillige talent de aanvaller Jelle Zaal voor de moegestreden verdediger Emre On in de ploeg gekomen. Er volgden wat omzettingen want onze multifunctionele aanvaller Giovanni Wegman ging nu als linksback de verdediging ondersteunen. Bij SV Zalk was Shaan Tasneem voor Gerben Hamer in de ploeg gekomen.

In de 75e minuut gaf Danny Mol op weergaloze wijze zijn visitekaartje af door iedereen bij SV Zalk in de luren te leggen om vervolgens met een verwoestende uithaal hard en hoog tegen de touwen de 2-5 op het scorebord te zetten. Meteen vanaf de aftrap kwam SV Zalk met een fraaie duikkopbal van Jorn Kroes terug tot 3-5. Een voorzet vanaf de linkerflank van Michel Hamer werd stijlvol ala Bep Bakhuis met een duikkopbal door Jorn Kroes tegen de touwen gekopt voor de 3-5 aansluitingstreffer voor SV Zalk.

In de 82e minuut ging de bal op de stip en kreeg SV Zalk na een handsbal een strafschop te nemen. Deze strafschop genomen door Jeremy van Dijk werd met een geweldige reflex door doelman Patrick van de Waterlaat gekeerd. Dit was een cruciaal moment en kwam Reaal met de schrik vrij.

In de slotfase liepen de Reaalisten uit naar een 3-7 eindstand. Op aangeven van Danny Mol scoorde invaller Jelle Zaal met een intikker de 3-6 voor Reaal in de 88e minuut. In de 90e minuut gaf Nordin Hettinga de assist op Jeffrey van den Brakel die met een geplaatste schuiver de 3-7 liet aantekenen. Een oppermachtig en dominant Reaal Dronten wint op overtuigende wijze met 3-7 bij SV Zalk.

Het gehele team verdient een compliment met deze teamprestatie van formaat. Met drie treffers en een assist werd Danny Mol de man of the match. Doelman Patrick van de Waterlaat stond een puike partij te keepen en stopte op een cruciaal moment een strafschop.

Volgende week speelt Reaal een thuiswedstrijd tegen SV t-Harde. Aanvang 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.